Le Gour Noir

Le Gour Noir, en getost inköpt hos Fromagerie Chatel på marknaden i Marly-le-Roi för 550.

Denna gårdstillverkade ost som är gjord av opastöriserad getmjölk hör hemma i departementet Corrèze i regionen Limousin. Min ost är tillverkad av Fromagerie Arnaud i St-Hilaire-Foissac. Osten som är täckt med aska har en relativt mild smak som dock framträdde lite mer när den sista biten åts upp några dagar efter den första avsmakningen. Konsistensen är vad man i Frankrike kallar entre les deux, dvs halvfast. Rekommenderad säsong för konsumtion är april-december.

En helt ok chevre men den kommer knappast att bli ett stadigt inslag på ostbrickan. Skall dock givetvis prova den några fler gånger och då även av en annan tillverkare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: