Tarte fines aux pommes et Rocamadour

dsc02924

En god avslutning på en måltid är denna dessert med getosten Rocamadour.

För 4 personer

  • 4 st Rocamadour
  • 1 rulle färdig smördeg eller hemgjord
  • 2 äpplen, Pink Lady eller Golden
  • 2 röda lökar
  • 1,5 msk strösocker
  • smör
  • svartpeppar

rocamadou-etikett2

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Kärna ur äpplena, dela dem i fjärdedelar och skär dem sedan i tunna skivor. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken mjuk i stekpanna och lägg den åt sidan. Lägg därefter äpplena i stekpannan och låt dem bli halvmjuka. Tillsätt den stekta löken och strösockret och låt det hela karamelliseras.
  4. Tryck ut fyra rundlar av smördegen med en diameter på ca 10 cm. Täck dessa med äpplena och toppa med en Rockamadour. In i ugnen i ca 15 minuter och saknar de färg så låt dem stå en kort stund under grillvärme.
  5. Några drag med pepparkvarnen och sedan är det klart, osten blir ganska varm så de kan få svalna en kort stund före servering.
Annonser

2 svar so far »

  1. 1

    Elisabeth said,

    Ska testas vid tillfälle! Lâter jättegott! Mm, blir hungrig nu….

  2. 2

    Margareta said,

    En verkligt god ostdesset! Vår osthandlare hade inte Rocamadour för tillfället, men jag blev rekommenderad Crottin de Chavignol. De ostarna var på 60g, så jag delade den och då ville den flyta ut lite. Ett recept värt att spara!


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: