En crottin för den motorintresserade

super-meme_0001

Oftast så förekommer det kor och getter på ostetiketterna. Camembert har ju också en tradition av glada flickor eller de alltid leende osttillverkarna. För första gången så har jag hittat en etikett där man valt att ta med en gokart och ovanför den ett gethuvud i profil som skulle platsat på vilken hockeytröja som helst (i Frankrike).

Denna crottin smakade helt ok och gick till utseendet inte att skilja från en Crottin de Chavignol. Fromagerie J. Bernard håller till i Villegenon som ligger ca 20 km från den mer kända byn Chavignol.

Annonser

2 svar so far »

 1. 1

  Esping said,

  Intressant iakttagelse. Kan du luska ut hur go-carten hamnat där ? Jag är nyfiken. Det är ju onekligen rätt off.
  Jag ska snart hämta en låda Domaine Le Plan CdR GT-S som produceras av Dirk Vermeersch, en gammal belgisk tävlingsförare som sadlat om. Vermeersch viner har alla beteckningar som börjar på GT. I bilvärlden står det för Grand Tourismo men här ska det utläsas Grand Terroir. Set står för Syrah inte Sport. Alla Domaine Le Plans flaskor har en rutig bård längst ned som får en att associera till en startflagga.

 2. 2

  Daddy-T said,

  Detta måste givetvis utforkas. Jag har kommit så långt att jag hittat ett telefonnummer till fromageriet. Ännu inget svar utan bara en fax som går på efter ett tag. Så lätt skall man inte ge upp så svaret skalll förhoppningsvis komma fram om ett tag.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: