Pougne Cendré

Chevre cendre

Chevre cendre

Helgens överraskning var när jag smakade getosten Pougne cendré. Hör hemma i regionen Poitou Charentes i sydvästra Frankrike. Smaken av getost var helt perfekt för min del, inte för stark utan den kom lite lätt smygande när man smakade på en bit. Entre les deux till konsistensen dvs inte torr men heller inte särskilt krämig.

Ca 220 g väger denna getost av opastöriserad getmjölk och som är belagd med ett asklager. Sex veckors lagring och sedan är det dags att provsmaka. Inhandlad för den nätta summan av 6,90 euro hos Ferme Sainte-Suzanne i St Germain-en-Laye och väl värd sina pengar.

Skyltfönster hos Ferme st Suzanne

Skyltfönster hos Ferme st Suzanne

Mitt i bilden på skyltfönstret så syns dagens getost och det gapar ett litet hål där min ost tidigare låg.

Dagens franska fakta: I regionen Poitou Charentes hittar man departementet Deaux-Sèvres vars representant i den franska nationalförsamlingen heter Ségolène Royal.  Royal var Socialistpartiets presidentkandidat i det franska presidentvalet 2007 och fick 47 % av rösterna i sista valomgången där Niclas Sarkozy vann och blev president i det land som hans föregångare Charles de Gaulle ansåg svårt att regera på grund av antalet olika ostar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: