Getost med dadlar

getost-och-dadlar

En förrätt som kanske  mer hör hemma kring jultid när man tänker på dadlarna. Vi gjorde den några gånger i vintras men på grund av inaktivitet med ostbloggen så blev den aldrig publicerad då. Bättre sent än aldrig och det finns säkert många som kan hitta lite dadlar som gömt sig kvar i skafferiet efter julfirandet.

För 4 personer så behöver man

4 st cabécou

6 dadlar

0,5 dl hasselnötter

flytande honung

kumminfrön

Sätt ugnen på 210 grader. Börja med att rosta hasselnötterna i het stekpanna och hacka dem sedan. Ta bort kärnorna ur dadlarna och finhacka dem sedan. Blanda dadlar och hasselnötter i en skål.

Halvera getostarna och lägg de undre halvorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Fördela dadel- och hasselnötsblandningen på getostarna och sedan på med övre halvan. Ringla över honung och strö på kumminfrön. In i ugnen under grillen i ca 5 minuter.

Serveras omgående tillsammans med lite sallad

Det finns säkert även andra getostar som kan var lämpliga för ändamålet, det är bara att prova sig fram. När vi åt denna entré i väntan på att ankbröstet skulle bli färdigt så blev dryckesvalet ett vin med lokal anknytning, en röd Bergerac. Skulle huvudrätten kräva vitt vin så skulle jag kuna tänka mig ett vitt vin från Bergerac. Detta val kanske hänger ihop med minnen från vår sommarsemester 2008 men jag tror även att det utan de minnen som väcks till liv för oss är ett bra val.

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Sussi said,

    Kan ana den goda smaken, gott.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: