Muffins med Bleu d’Auvergne

muffins

Vårvärmen har äntligen anlänt och det skall nog snart gå att lägga ut picknickfilten på gräset. Tyvärr så har även en vårkylning drabbat familjens yngste  medlem som tillbringar dagen nerbäddad i tv-soffan och tittar på sina favoritfilmer. Inför picknicksäsongen så passade jag på att provbaka muffins med Bleu d’Auvergne som smaksättare.

Resultatet blev en ok muffins (åtminstone i ljummen form) med bra sälta och en lätt ostsmak. Provsmakning av en svalare variant utomhus återstår att göra. Betyget från en åttarig pojke blev dock nedslående, 0,5 poäng. Jag vågade inte fråga av hur många möjliga men risken finns att grabben anammat den 20-gradiga franska bedömningsskalan.

Tillgången på råvaror var begränsad så nedanstående får nog betraktas som ett recept som skall gå att dubbla. Dagens bak resulterade i 6 st muffins bakade i ugnsform med plats för 12.  För detta bak (6 st muffins) använde jag:

2 dl vetemjöl, 4 msk solrosolja, 2 ägg, 1 tsk bakpulver som blandades i en skål innan jag smulade ner 100 g Bleu d’Auvergne. På med lite svartpeppar och blanda igen.

Smörj en muffinsform och fördela smeten. 200 graders ugnsvärme, mittfals och efter drygt 15 minuter var de klara. Låt svalna på galler under bakduk.

Slutkommentaren från sjuklingen blev, kan vi inte baka goda muffins istället, såna med socker!

Annonser

6 svar so far »

 1. 1

  P. said,

  Utan att ha varesig sett, luktat eller smakat på muffinsen känner jag för att hålla med 8-åringen. Frågan är om han inte var väl generös i sin bedömning.

 2. 2

  Daddy-T said,

  Ingen fara för din del, han gav kaffe betyget 0 vid senaste provsmakningen så ni har nog inte samma smak.

 3. 3

  Fredrik said,

  Haha! Jag kan nog haussa medelbetyget på kreationen. Det är ju trots allt ett recept på matiga muffins med ostsmak och inte sockerkaksmuffins med någon udda bismak 🙂

  Nu vet du vad du kan bjuda på när vi våldgästar er 😉

 4. 4

  P. said,

  Efter provsmakning kan omdömet höjas till strax över mitten på den svenska 10-gradiga skalan. Ostsmaken var inte så genomträngande som kunde befaras av receptet. Lite saftigare hade inte skadat.

 5. 5

  Margareta said,

  Har bakat dem och ger 7 poäng på en 10gradig skala. Nästa gång gör jag dubbel sats och tar lite mindre ost. Hittade osten hos vår osthandlare, Ohlssons ost i Kristianstad och köpte också en bit av veckans ost, fårosten Brebirousse D´argental som smakade bra.

 6. 6

  Daddy-T said,

  Nu låter det bättre, håller på och samlar kraft för en test med mimolette.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: