Mera picknickmat

mimolette-picknick

Ytterligare ett försök inför picknicksäsongen. En kaka med mimolette, boursin med vitlök och valnötter som smaksättare. Familjens yngre provsmakare fick baka sina sockermuffins igår och är nu såpass återställd att han är tillbaka i skolans värld.

För att baka denna kaka som är gjord i en brödform så behövs följande råvaror:

3,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

3 ägg

1 dl grädde

1 dl solrosolja (eller annan lämplig olja)

2 dl valnötskärnor

100 g Mimolette vieille, lagrad minst 12 månader

1 ask Boursin med vitlökssmak

1 stk salt

Sätt ugnen på 180 grader. Bryt sönder valnötskärnorna i bitar och riv mimoletten. Blanda mjöl och bakpulver, blanda ägg och grädde och rör blandningen i mjölet. Tillsätt oljan och blanda igen. Tillsätt salt, riven mimolette och smula ner boursinosten. Rör om och häll ner i en brödform, in i ugnen på mittfalsen i ca 40 minuter.

Enkel att göra men det behövs nog mer mimolette eller en med ännu längre lagringstid för att smaken skall komma fram ordentligt, mer salt skadar nog inte heller. Jag gjorde dessutum två minikakor i den nyinköpta silkonformen och dessa fick vara inne i ca 15 minuter. Minikakorna blev mer lyckade en den stora som skall skivas ochnästa gång blir det enbart den varianten, muffinsform tror jag inte blir lika bra av någon outgrundlig anledning.

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Kalasgott said,

    Men herregud så gott det här brödet verkar!! Läskande blogg det här, rent ut sagt livsfarlig!! Haha 🙂


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: