Pari Fermier de Printemps

I helgen som var arrangerades Pari Fermier de Printemps i Paris. En mässa med 100 utställare som visade allt ifrån ost till vin (och lite till). De stora drakarna var bannlysta och det är enbart mindre oberoende producenter närvarande. Vi fick inbjudan av Champagnetillverkaren Driant-Valentin på en vinmässa för några veckor sedan eftersom de även skulle vara med här.

parifermierdeprintemps2009

Syftet med utflykten var först och främst att kompletteringsköpa mer Champagne från Driant-Valentin, man är ju alltid lite för återhållsam vid första tillfället men nu hade vi turen att få en andra chans. Det som sedan lockade var möjligheten att få testa lite nya ostar. Först stötte vi på ostar från Normandie och trevligast var representanterna från St Hippolyte som hade väldigt goda ostar och även gjorde reklam för att man kunde besöka deras anläggning i Normandie.

Ostar från hela Frankrike av alla de slag alltifrån färskost till mer än väl vällagrad fårost provsmakades, däremellan slank det ner torkade korvar, skinka, gåslever, olivolja, champagne, kyckling mm. Efter 3 timmars rundvandring var man ganska färdig (och mätt) och det var dags att ge sig av hemåt innan risken för trafikstockning blev alltför överhängande. Nästa evenemang i serien Pari Fermier sker den 8 – 10 maj på Bergerie Nationale i Rambouillet några mil sydväst om Paris.

På Bergerie Nationale som skapades redan i slutet på 1700-talet som en statens ”experimentgård”. Ludvig XVI införde spanska Merinofår, Mufflonfår, Schweiziska kor  och sedan följde Napoléon Bonaparte upp med Italienska bufflar, arabhästar mm och så har det fortsatt ända till idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: