Varm lunchmacka med Morbier

morbiermacka

Dagens lunch blev en varm macka med lufttorkad skinka och Morbier. Solen so m värmde förra veckan är försvunnen och med regn i luften så känns det helt rätt med en varm macka. Kan även rekommendera denna till dem som tänker dra till fjällen och njuta av skidåkning.

Du behöver en ugn, lantbröd (gärna lite grövre), vitt vin (gärna Alscace), lufttorkad skinka, lök, morbierost salt o svartpeppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva brödet och blöt det ordentligt med vin, lägg på en skiva skinka och sedan lite lök. Skär skivor av osten och lägg dem ovanpå löken och krydda ev med salt o peppar. In mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

För min del gick det åt två brödskivor men detta kan ju bero på hunger och mina brödskivors ringa storlek. Detta var ännu ett recept som det går bra att dricka öl till om Alsacevinet  tagit slut eller skall användas senare till andra ändamål.

Annonser

2 svar so far »

  1. 1

    Rebecca said,

    Mmmm säger jag bara. Du vill inte byta lite rimmad majskyckling och primörsallad mot Morbiermackan?

  2. 2

    esping said,

    Har precis testat Morbiermackan. Suveränt god och Sierra Nevadas Celebration Ale satt som en smäck till. Tack för tipset.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: