La Rentrée

la rentree

Efter en oförtjänt lång avhållsamhet från Ostbloggeri så är det nu dags att ta nya tag. Det hade gått så lång tid att det blev till att beställa nytt lösenord för att komma in på sidan. Hur som helst så passar det ganska bra att börja nu samtidigt som hela Frankrike frossar i sin årliga ”Rentrée”. La Rentrée innebär att allt på några veckor skall bli som vanligt igen, skola, jobb, bilkö osv. Vi har den senaste veckan ägnat åtskilliga timmar åt att leta efter skrivblock med rätta färger, rutor, linjer och sidantal för att tillfredsställa undervisande lärares önskemål. Sen återstår ett antal andra lika komplicerade uppdrag som avslutas med att fylla i en hyfsat stor mängd blanketter. Denna vecka så börjar även motsvarande process för alla fritidsaktiviteter.

För att få lite inspiration att sätta fart igen så kikade lite extra djupt i ostdisken på stormarknaden och hittade en ost som jag tyckte passade ganska bra för ändamålet. Le Coup de Pied au Cul eller som det också står uttryckt på engelska ”A kick in the Ass”. Väl inslagen i både folie och plast vilket brukar förebåda en hyfsat stor doftsensation. Detta återstår att se då paketet inte kommer att öppnas förrän tidigast fredag kväll. Med dessa ord och bilder så får ostbloggen anses igångkickad igen.

rentree2

Annonser

3 svar so far »

 1. 1

  Chezsofia said,

  Välkommen tillbaka!
  Låter som att osten kan bli en upplevelse utöver det vanliga även om namnet känns lite löjeväckande…. 😉
  Ser framemot en beskrivning sedan.

 2. 2

  Sara i Rögla said,

  Härligt! Ser fram emot en ny termin i ostskolan.

 3. 3

  Daddy-T said,

  Tackar, skall försöka leva upp till lite ostskola igen så snart allt lugnar ner sig. ”Rentréeosten” ligger fortfarande kvar i kylen, inga odör har ännu krupit ur förpackningen.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: