KaDeWe

kadewe

På väg hem från semester i Skåne passade vi på att göra ett stopp i Berlin, tyvärr avbrutet då en yngre familjemedlem drabbades av hög feber. Men på den korta tid vi var där hann vi besöka varuhuset KaDeWe, Kaufhaus des Westens. På sjätte våningen hittar man en enorm matavdelning eller som varuhuset har valt att kalla den, Feinschmeckeretage (översättning överflödig). Serveringar i mängd och mat från all världens hörn.

Avdelningen för ost kan stoltsera med över 1300 olika sorter, därav ca 400 från Frankrike. Stora delar av det ostproducerande Europa verkade representerat, så även Sverige. Den olyckliga febertoppen inträffade tyvärr just under inspektionen av ostdiskarna varför besöket blev väldigt kort. Ny Berlinresa, utan barn, är dock redan på planeringsstadiet och efter det hoppas jag kunna ge en lite mer fyllig beskrivning av vad som finns att inhandla. För den som har vägarna förbi Berlin tycker jag definitivt ett besök är att rekommendera. Fast det måste tilläggas att denna typ av ”stormarknad” aldrig får den charm som ett besök i en mindre ostbutik kan ge.

kadewe svensk

Om man blir hungrig och inte vill sitta ner vid någon av våningens serveringar utan hellre går ut i Berlinluften så kan jag rekommendera gatuköket Witti’s som ligger på torget snett emot varuhuset. God currywurst med tillbehör och dryck för en billig peng, dessutom är allt som serveras ekologiskt odlat.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: