Osthandlare i Kristianstad

Sommarens Sverigesemester omfattade som vanligt ett besök i Kristianstad, den före detta residensstaden i nordöstra Skåne. Som många andra städer och byar så håller man sig med en slogan: Spirit of Food. Den satsningen rör fortfarande upp känslor på insändarsidor i lokalpressen även om de flesta insändarskribenter och lokalbloggare numera mest ondgör sig över stadens satsning på en ny idrottsarena.

I denna matglada del av landet tillverkas det mängder av god mat och dryck, bland annat numera franskägda Absolut Vodka. I Kristianstad har Skånemejerier en anläggning där man både tillverkar och förädlar ost. Givetvis har staden också osthandlare, två stycken som ligger mindre en ett stenkast från varandra. Ohlssons ost är den gamla välkända butiken som funnits sedan 1932 och där mina morföräldrar brukade handla ost. Snett över gatan hittar man relativt nyöppnade Ostkällan där man får gå en trappa ner för att komma in i butiken. Ohlssons ost har förutom ett ganska stort utbud av ost även delikatesser och mängder med godsaker till försäljning. Ostkällan som kanske inte har lika mycket ost i diskarna (ännu) konkurrerar i sin tur med en liten servering.

cykel

Båda butikerna är värda ett besök och skall man handla god ost så är det hit man skall gå. Inte bara för att för att det är här som du kan hitta mer ovanliga ostar utan du kan även få med dig hem en ost som är mogen och garanterat smakar bättre än motsvarigheten på ICA. Lait cru är inget som en vanlig mataffär brukar vilja befatta sig med. Östra Storgatan 65 respektive 46 är adresserna till dessa två butiker.

Annonser

5 svar so far »

 1. 1

  I Kristianstad finns också ett förträffligt systembolag med ett utbud som nästan lyckas göra monopolet uthärdligt. Jag sprang nyligen på en fantastisk ostbutik i Höganäs. Jag tror den heter Oldsbergs Ost. Ett väldigt bra utbud, inte minst när det gäller små svenska gårdsmejerier.

 2. 2

  Andrea said,

  Det är så trevligt att läsa ostbloggen. Det är som att resa lite när beskiver vad olika städer har för utbud.

  Tack!

  Andrea

 3. 3

  lena said,

  VI på Ostkällan är stolta över att ha Kristianstads största utbud av delikatessost. Främst är vi ensamma om att få sälja ost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri. Minst 70 olika sorter hittar du hos oss! Välkommen till en fräsch ny butik

 4. 4

  Malin said,

  Var inne på Olssons ost, som förvisso har ett bra sortiment, men besökte även Ostkällan som visade sig ha både fler ostar och ett större sortiment delikatessostar. Rekomenderar varmt!

 5. 5

  Daddy-T said,

  Aj då, jag måste minnas fel från sommarens besök men skall givetvis korrigera uppgiften


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: