Udda litteratur om ost

The Diagrame Prize utdelas av brittiska The Bookseller, de brittiska bokhandlarnas branschorgan, för årets mest knepiga boktitel. 2009 års vinnare i denna udda tävling blev boken ”The 2009-2014 World Outlook for 60-miligram Containers of Fromage Frais”.

Hur utsikterna ser ut för färskost i 60 milligrams platsförpackningar ser ut behöver man kanske inte köpa denna bok för att inse då de inte existerar. En plastbytta med färskost som man hittar i kyldisken väger ju åtminstone 60 gram. Författare eller snarare upphovsman till boken är Philip M. Parker, professor vid INSEAD som är en fransk handelshögskola. Parker har skapat ett datorprogram som söker efter information på internet och sedan generar en bok av den insamlade kunskapen. På detta sätt är merparten av de böcker som han står som författare till skapade. En sökning på Amazon.com ger dig mer 100 000 titlar att välja på.

För den som trots allt är intresserad av färskostens framtidsutsikter eller bara vill ha en väldigt udda titel i bohyllan så finns boken på 190 sidor att köpa på Amazon.com för den nätta summan av 795 usd. För den som är mer intresserad av vin finns åtskilliga liknande rapporter att läsa och i den ständigt pågående diskussionen om naturkorkens vara eller inte vara kanske ”The 2007-2012 Outlook for Natural Cork Wine Bottle Stoppers” kan ge lite information om vad som förväntas hända framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: