Ostbricka och Champagne

Ostbricka

Senaste inköpet av tillbehör är en ostbricka av svart skiffer. Den skall nu ersätta de runda glasbrickor som funnits i skåpen sedan urminnes tider. Eftersom det även firades en födelsedag igår så var Champagne den givna drycken. Eftersom jag hade ärenden uppe i Saint-Germain-en-Laye så passade jag på att titta in på Ferme Sainte-Suzanne och lämpligaste ostförslag blev inte helt oväntat en parmesanost som de hade vänligheten att skära upp i tunna skivor. Som andraost för att fylla ut brickan så blev det butikens egna lokala specialitet, Le Debussy, som är en riktigt fet ost (triple crème, 77 % fetthalt) av komjölk och som lägger sig som bomull i magen.

Denna nya brickan känns riktigt trevlig och frågan är hur länge vi kan vänta innan vi måste komplettera med några lite mindre skifferplattor som var och en kan lägga upp sin ost på. Champagnen som fick ackompanjera osten var en av våra sista flaskor Cuvée Brut från huset Driant-Valentin. Som tur är damp det i veckan ner en inbjudan från dem till en gourmetmässa här i närheten så att vi kan åka dit och förhoppningsvis fylla på vårt lager av champagne.

Namnet på den lokala specialiteten är inspirerat av den franske tonsättaren Claude Debussy som föddes i Saint-Germain-en-Laye 1862. Mittemot ostaffären där jag handlade ligger faktiskt även Musée Claude Debussy, vilket det kanske nu är dags att besöka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: