Små ostbollar av färsk getost är ett tilltugg som det aldrig är fel att servera. Denna variant är smaksatt med lök och svarta oliver. Den är dessutom så enkel och snabb att göra så du kan göra fler om åtgången skulle bli högre än beräknat.
Följande ingredienser ger ca 40-50 små ostbollar:
- 500 g färsk getost
- 1 msk citronjuice
- 20 svarta oliver, urkärnade
- 1 liten gul lök
- 1 msk smör
- salt och svartpeppar från kvarnen
- Skala och finhacka löken. Smält smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk.
- Finhacka oliverna och blanda dem med getost, citronjuice och lök. Smaka av med salt och peppar.
- Till sist; sätt igång och forma små ostbollar efter bästa förmåga och i önskad storlek.
Storleken på den getost man hittar är det som får styra mängden av övriga ingredienser. Väger getosten 250 g så halvera mängderna, väger den 350 g så ta fram miniräknaren eller kör på ett ungefär, det fungerar bra kan undertecknad bekräfta.
Elisabeth said,
18 december 2008 @ 16:38
Fâr vi smaka pâ lördag? Mums!
Elisabeth said,
18 december 2008 @ 16:38
Vad söt juldesignen är!
Anna said,
20 december 2008 @ 18:22
Å gud så gott! Dom här bollarna får vara med på julbordet. =)
Jag hittade Brorstorps ostarna i Hötorgshallen i Stockholm. Jag vet att Riddarheim har osten.
Här har vi den =)
http://www.ridderheims.se/product.aspx?id=6&sid=39&pid=55105
Anna said,
20 december 2008 @ 18:27
Vet du mer vad man skulle kunna göra med bollarna? Rulla dom i finhackad rödlök. =)
Fredrik said,
24 december 2008 @ 10:14
Vilken kretation 🙂
God Jul och ät alldeles för mycket ost idag!
Fredrik said,
13 februari 2009 @ 22:04
Nej, nu är det slut på din paus.. saddle up muchacho!